februarie 18, 2010

Programe gratuite pentru curatarea si cresterea vitezei calculatorului

Există multe programe care vă curăţă calculatorul, dar dintre acestea cele mai cunsocute sunt cele care necesită licenţă. După cum v-am obişnuit deja pe acest blog, vă ofer o lsită cu programe gratuite care fac acelaşi lucru ca şi cele care se plătesc. După o utilizare îndelungată a computerului de la instalarea unui sistme de operare, pot apărea erori în acesta şi programele să se încarce mai greu sau să apară erori. În acest sens se găsesc multe aplicaţii gratuite care pot să vă ajute.

Glary Utilities 
Pentru cei care sunt familiari cu programul Tune Up Utilities vor fi încântaţi de această aplicaţie, deoarece este asemănător. Cu un singur click puteţi să daţi comandă progrmaului să vă scaneze computerul şi să vă găsească problemele. Pe lângă opţiunea de rezolvare a problemelor cu un singur click, puteţi rezolva probleme mai complicate ale computerului cu o parte modulară pe categorii specifice.

Advanced System Care Free
Acest program se aseamănă mult cu Glary de mai sus şi este tot o copie reuşită a lui Tune Up. Şi aici aveţi posibilitatea cu un click pe butonul "Care" să vă curăţaţi computerul de fişiere temporare, spyware, intrări inutile în registry. În plus acest program depistează dacă pe hard disk aveţi probleme cu defragmentare şi face şi o defragmentare la nevoie. Pe lângă rezolvarea problemelor cu un singur click, aveţi ca şi la progrmaul precedent, posibilitatea să faceţi investigaţii separate prin mai multe module specializate.
Descarcă program

App Booster 
Acest program ajută programele care necesită multe resurse pe un calculator car enu este foarte puternic. Prina ceastă aplicaţie se eliberează rami de la aplicaţii care nu sunt necesare în acel moemnt şi sunt alocate aplicaţiei pe care doriţi să o ajutaţi.

CCleaner
Un program despre care de multe ori ams cris. Este un frate mai mic al lui Glary Utilities, ştergînd doar fişierele temporare şi pe cele din Recycle Bin şi curăţarea Registryului. Dacă faceţi o curăţare a Registryului neapărat să vă folosiţi de opţiunea programuluid e a face un backup, deoarece nu se ştie ce fişere se şterg, care pot duce la funcţionarea incorectă a sistemului după repornire. În acest gaz cu acelaşi prorgam puteţi reveni la o configurare precedentă din backup.

WinUtilities Free Edition
Acest program, ca şi Glary Utilities face curăţenie în computerul vostru. Caută legături invalide, fişiere rămase în urma dezinstalărilor, dll-uri neutilizate.
Revo Unsitaller
Despre acest program am mai scris, şi îl reamintesc deoarece este unul pe care îl utilizez des. Dacă doriţi să dezinstalaţi curat un program, cu Revo sunteţi sigur că ştergeţi orice urmă pe car el-a lăsat acesta pe calculator. Porgramele de dezinstalare automată cu care vin aplicaţiile nu şterg toate urmele. Aici intervine Revo care după ce dezinstalaţi aplciaţia prin intermediul Revo (există un buton de Uninstall) vă lasă să vă scanaţi computerul după fişiere rămase pe care trebuie doar să le selectaţi şi să le ştergeţi cu butonul Delete.

TweakNow PowerPack 
Cu acest program puteţi să faceşi modificări asupra interfeţei Windowsului, asupra modului de încărcarea programelor la start-up, să vă personalizaţi interfaţa. Are şi o opţiune de curăţare a registryului.

Ashampoo WinOptimizer 2010 Advanced
Acestă aplicaţie vă optimizează cu un singur click Windowsul care va funcţiona mai rapid. O funcţie asemănătoare există şi în programul plătit Tune Up Utilities.

MyDefrag 
După o utilizare a sistemului de operare, după ştergeri şi suprasrieri, hard diskul are porţiuni pline şi goale răsfirate pe el. Acest lucru duce la încetinirea computerului. De aceea periodic este indicat să faceţi o defragmentare. O astfel de operaţie durează câteva ore şi constă în mutarea spaţiilor scrise una după alta, pentru ca acestea să nu fie răsfirate, astfel crescând viteza sistemului de operare.

Remove Empty Directories 
Cu acest program puteţi să vă găsiţi foldere goale de pe computer şi să le ştergeţi cu uşurinţă.